Tegn på huller i tænderne

De fleste mennesker får på et tidspunkt huller i tænderne, også kaldet caries. Det er den mest almindelige tandsygdom, og hver dag får mange behandlet deres huller/caries. Ikke desto mindre er huller/ caries i tænderne ofte let at forebygge. Hvis man har et begyndende hul, kan det oftest holdes nede, så det ikke udvikler sig. Uanset om du har et begyndende hul eller et hul, der kræver behandling nu og her, er det en fordel at vide, hvordan huller i tænderne ser ud og føles. Det gør dig i stand til at handle på problemet så hensigtsmæssigt som muligt.

Mørke pletter på tænderne

Et tydeligt tegn på caries/huller i tænderne er synlige brune pletter på tænderne. I nogle tilfælde kan der også være tale om grålige områder. Ofte vokser de mørke pletter sig større og større. I takt med at caries-sygdommen udvikler sig, kan der opstå deciderede huller ind i tanden. Det sker, når et område på tanden er så inficeret med bakterier, at tandens ydre overflade bliver skrøbelig og begynder at smuldre

Andre symptomer på huller i tænderne

  • Tandpine
  • Øget temperaturfølsomhed – smerter ved indtag af kolde, varme og/eller søde ting.
  • Smerter når du tygger
  • Og af og til: dårlig ånde og/eller ubehagelig smag i munden

Få gjort noget ved dine huller

Opdager du, at du har nogle af disse symptomer, bør du kontakte din tandlæge med det samme. Jo hurtigere du får behandling, desto bedre er chancerne for, at du undgår at skulle have boret noget af tanden væk og lavet en plastfyldning. I tidlige udviklingsstadier kan man ofte behandle de begyndende huller ved hjælp af fluoridbehandling. Her pensles fluorid på det angrebne område, hvilket reparerer og styrker emaljen. Har du derimod et større hul, vil vi fjerne det inficerede tandvæv ved udboring og fylde tanden op med en fyldning.

Kom i kontakt med os

guldborgSUND TAND
Tværgade 4
4800 Nykøbing Falster

HD Sunflower

Her er vi

Find vej til os

3 timer gratis | Kvickly
2 timer gratis | Søndergade
Se flere | Alle parkeringer
Find vej med | Rejseplanen

Husk P-skive!

Sitemap

Cookiepolitik

×
Ring op
Kontakt os
Menu