Hvad er en tandbro?

Hvis du har fået trukket en eller flere tænder ud, kan en tandbro fungere som erstatning for de manglende tænder.

Tandbroen fungerer typisk således, at man bruger nabotænderne, hvor man bygger bro fra en tand til en anden hen over et hul, hvor der mangler en tand. Derfor er det vigtigt, at du har nogle gode tænder, som kan holde til den ekstra belastning, det er, at der bliver bygget en tandbro. Man kan også sagtens springe flere led over og dermed bygge bro over flere tænder.

Tandbroer laves i metalkeramik eller fuldkeramik, hvor forskellen er, at der i metalkeramik er en smule metal under porcelænet, som er med til at styrke konstruktionen.

Hvor lang tid holder en tandbro?

Det kan være svært at sige noget om, hvor lang tid en tandbro holder, men for det meste vil en tandbro holde mellem 10 til 30 år. Det kommer dog an på, hvor meget tandbroen belastes, og hvor stærke de tænder, som tandbroen bliver koblet fast på, er. Principielt kan broer holde ens tid ud.

Fordelene ved at have en tandbro fremfor en protese er, at du kommer tæt på en følelse af at have dine egne tænder, selvom de selvfølgelig er kunstige. Tandbroen kan ikke tages ud, men bliver siddende i munden i alle de år, hvor du skal have den. Du skal blot sørge for almindelig tandhygiejne, og så skal du selvfølgelig passe ordenligt på din tandbro - ligesom du også skal med dine almindelige tænder.

Hvordan foregår det, når man skal have en tandbro?

Hvor meget tid, du skal sætte af til at få indsat en tandbro, kommer an på, hvor stor en konstruktion, der er tale om. Hvis du skal have bygget bro over adskillige tænder, vil det selvfølgelig være en større og mere omfattende konstruktion, som tager længere tid. Men oftest kan det gøres på bare to besøg.

Ved første besøg forberedes indgrebet. Her slibes de bærende tænder, så der bliver plads til porcelænet. Herefter scannes tænderne, og der sættes midlertidige hætter/kroner på, som fungerer både som afskærmning, da tænderne kan være følsomme, men også så du ikke skal gå rundt med en synligt manglende tand ind til behandlingen er færdiggjort. Man kan vælge at blive bedøvet, når tænderne slibes, og på den måde kan det blive et fuldstændig smertefrit indgreb. Ved andet besøg får man indsat og cementeret broen, så den sidder godt fast. Herefter kan du bruge dine tænder som normalt lige med det samme.

Kom i kontakt

Søger du en dygtig tandlæge på Falster, så kontakt os og få tid til nænsom tandpleje i rolige omgivelser.  

Vil du i kontakt med os?

Ring på 5485 0192 eller udfyld kontaktformularen

Kom i kontakt med os

guldborgSUND TAND
Tværgade 4
4800 Nykøbing Falster

HD Sunflower

Her er vi

Find vej til os

3 timer gratis | Kvickly
2 timer gratis | Søndergade
Se flere | Alle parkeringer
Find vej med | Rejseplanen

Husk P-skive!

Sitemap

Cookiepolitik

×
Ring op
Kontakt os
Menu