Paradentose

Paradentose, også kaldet parodontitis, er en langsomt fremadskridende sygdom, som kan være svær at se med det blotte øje. Helt grundlæggende opstår paradentose (parodontitis) som betændelse i det væv i knoglen, hvor tandroden sidder fast. Betændelsen gør at knoglen, over tid, nedbrydes, og det er denne nedbrydning, der i værste tilfælde kan føre til, at man ender med at miste tanden. 

Sådan undgår du paradentose/parodontitis

Paradentose (parodontitis) kan i de fleste tilfælde forebygges gennem ordentlig og regelmæssig mundhygiejne. Men det bør altid overvåges, da nogen er mere i risiko for sygdommen end andre. Vi har listet 3 gode regler op til dig, som du nemt kan gøre brug af:

 

  1. Børst tænder to gange dagligt og rens mellem tænderne.

Det er vigtigt, at du børster dine tænder to gange dagligt. Omhyggeligt. Du anbefales og så at rense mellem tænderne f.eks. med mellemrumsbørster (også kaldet flaskerensere) tandtråd eller tandstikkere, kaldet softpicks dagligt. Din tandplejer eller tandlæge kan vejlede dig om, hvad der passer bedst til dig.

Ved tandbørstning og rensning af mellemrum forhindrer du bakterier i at sætte sig som betændelse i tandkødet, og dermed undgår (minsker) du også, at der kommer betændelse i kæbeknoglen, der er det vi kalder parodontitis eller populært kendt som paradentose.

 

  1. Undgå rygning

Videnskabelige undersøgelser viser, at personer der ryger, er mere udsat for at få paradentose (parodontitis) end folk, der ikke ryger. Desuden ses der også et mere kompliceret forløb af paradentose (parodontitis) hos rygere, og det er vanskeligere at hjælpe rygere ud af sygdommen igen.

Dette skyldes, at rygning giver dårligere immunforsvar helt ude i tandkødet og det væv der støtter tanden.

 

  1. Tag til tandlæge med jævne mellemrum

Besøger du din tandlæge jævnligt og får renset dine tænder, vil du minimere risikoen for at sygdommen vil kunne udvikle sig uforstyrret og får tandsten fjernet, som er det der vanskeliggør hjemmehygiejne med tiden. Det kan man ikke selv få væk. Ved hyppige tandlægebesøg vil eventuelle tegn på parodontitis / paradentose ligeledes kunne opdages hurtigt, og en behandling vil kunne opstartes.  

Behandling på vores klinik i Nykøbing F

Har du paradentose (parodontitis), eller har du mistanke om, at du kunne have begyndende paradentose (parodontitis), kan du besøge os på vores klinik i Nykøbing Falster, så kigger vi på det og lægger en behandlingsplan i fællesskab.

Ring til os på telefon: 54 85 01 92 og bestil en tid. Behandlingen tilrettelægges efter den enkelte, og den foregår hos vores tandplejer. Du kan læse mere om vores tandlæge priser her

Kom i kontakt

Søger du en dygtig tandlæge på Falster, så kontakt os og få tid til nænsom tandpleje i rolige omgivelser.  

Vil du i kontakt med os?

Ring på 5485 0192 eller udfyld kontaktformularen

Kom i kontakt med os

guldborgSUND TAND
Tværgade 4
4800 Nykøbing Falster

HD Sunflower

Her er vi

Find vej til os

3 timer gratis | Kvickly
2 timer gratis | Søndergade
Se flere | Alle parkeringer
Find vej med | Rejseplanen

Husk P-skive!

Sitemap

Cookiepolitik

×
Ring op
Kontakt os
Menu