5485 0192

Hvad er et implantat?

Et implantat er en skrue eller en kunstig rod i titanium, som indsættes i kæben, hvor man mangler naturlige tænder. Når implantatet efter nogle måneder er vokset fast i kæben, sættes en krone på, hvorefter implantatet fungerer præcis ligesom almindelige tænder.

Man kan f.eks. få indsat et implantat i stedet for en tandbro, og det er en glimrende løsning, da du har mulighed for at være uafhængig af nabotænderne på den måde. Således slipper man for at slibe dem til, men kan lade dem i fred.

Sådan foregår en implantatbehandling

Når du skal have en implantatbehandling, er det en lille operation, hvor der bedøves lokalt. Tandimplantatet sættes ind i kæben ved, at man borer et lille hul, hvor der mangler en eller flere tænder. Efter operationen vil tandimplantatet gro fast i kæben, hvorefter det vil være klar til at blive belastet med en tandkrone. Hvor lang tid det vil tage før tandimplantatet har sat sig ordentlig fast er forskelligt, og det afhænger af, hvor stærk din kæbe er, men som oftest vil det tage mellem 1 - 4 måneder.

Da der er tale om en operation med lokalbedøvelse vil behandlingen være smertefri, og forud for behandlingen vil der være forundersøgelse, hvorigennem du og din tandlæge bliver enige om, at tandimplantat er den rigtige løsning for dig og hvor et overslag laves.

Forskellen på en bro og et implantat

Den store forskel på en bro og et implantat er, at et implantat er en enhed for sig selv. Den er ikke afhængig af nabotænder og deres styrke, som er tilfældet ved en tandbro. Derfor er det en fordel at vælge et implantat, hvis man ikke ønsker at pille ved de andre tænder. Desuden kan det være, at de andre tænder simpelthen ikke er stærke nok, og dermed er det ikke muligt at lave en tandbro.

Et implantat er samtidig også en operation, hvor en tandbro er et meget mindre indgreb, hvor du slipper for kirurgi. Dermed er en tandbro også en langt hurtigere løsning end et implantat, idet en tandbro ofte kan gøres færdig inden for 14 dage. Et implantat er et meget større indgreb, og det vil være en behandling, der strækker sig mellem 2 - 7 måneder.

Mange oplever dog begge behandlingsformer som meget tilfredsstillende, og for mange er det oveni et plus, at både tandbro og tandimplantat er løsninger, som sidder fast i munden og ikke kan tages ud. På den måde er det muligt at få en oplevelse af, at det er dine egne tænder. 

Du kan læse mere om priserne på tandimplantat her.

Kom i kontakt

Søger du en dygtig tandlæge på Falster, så kontakt os og få tid til nænsom tandpleje i rolige omgivelser.  

Vil du i kontakt med os?

Ring på 5485 0192 eller udfyld kontaktformularen

Kom i kontakt med os

guldborgSUND TAND
Tværgade 4
4800 Nykøbing Falster

Her er vi

Find vej til os

3 timer gratis | Kvickly
2 timer gratis | Søndergade
Se flere | Alle parkeringer
Find vej med | Rejseplanen

Husk P-skive!

Sitemap

Cookiepolitik

×
Ring op
Kontakt os
Menu