Har du en rodbehandlet tand, der stadig gør ondt?

Det er aldrig rart at have ondt i tænderne. Særligt ikke hvis der er tale om en tand, som allerede er behandlet, og som derfor helst skulle være sund og rask. Ikke desto mindre sker det indimellem, og har du ondt i en rodbehandlet tand, er der god grund til at være opmærksom på tandens tilstand.

Smerter i nyligt rodbehandlet tand

En rodbehandling er et kirurgisk indgreb. Derfor er det naturligt, at du oplever smerter de første par dage efter behandlingen. Disse smerter skyldes, at tandnerven er fjernet og hele rodkanalen udrenset. Det kan efterfølgende give nogle gener i kæben uden om tanden. Det er normalt kun de første dage efter rodbehandlingen. Der er således ingen grund til at være bekymret for, at smerter i dagene efter er tegn på, at der er noget alvorligt galt. Det er helt almindeligt. Hvis smerterne er generende, kan du holde dem nede med smertestillende piller. Forsvinder smerterne ikke i løbet af en uge, bør du kontakte din lokale tandlæge og få undersøgt tanden. Ring altid, hvis du ikke kan holde smerterne nede med smertestillende.

Smerter i en gammel rodbehandlet tand

Indimellem sker det, at en rodbehandlet tand pludselig begynder at gøre ondt. Det kan ske både måneder efter behandling og flere år senere. Oftest skyldes disse senere smerter, at der er opstået endnu en betændelsestilstand inde i tanden. Enten fordi tanden ikke blev renset fuldkomment for bakterier under første rodbehandling, eller fordi den gamle rodbehandling er blevet utæt. I tilfælde som disse vil vi først og fremmest tage et røntgenbillede af tanden for at se, hvordan dens indre tilstand er. Hvis smerterne skyldes betændelse, kan vi forsøge at lave en ny rodbehandling. Alternativt kan man også foretage en rodspidsoperation eller i sidste instans, fjerne tanden. Har du en rodbehandlet tand, der gør ondt, skal du ikke tøve med at kontakte os. Jo tidligere du får tanden undersøgt, desto bedre er chancerne for, at vi kan behandle, inden problemet udvikler sig yderligere.

Kom i kontakt med os

guldborgSUND TAND
Tværgade 4
4800 Nykøbing Falster

HD Sunflower

Her er vi

Find vej til os

3 timer gratis | Kvickly
2 timer gratis | Søndergade
Se flere | Alle parkeringer
Find vej med | Rejseplanen

Husk P-skive!

Sitemap

Cookiepolitik

×
Ring op
Kontakt os
Menu