5485 0192

Har du en rodbehandlet tand, der stadig gør ondt?

Det er aldrig rart at have ondt i tænderne. Særligt ikke hvis der er tale om en tand, som allerede er behandlet, og som derfor helst skulle være sund og rask. Ikke desto mindre sker det indimellem, og har du ondt i en rodbehandlet tand, er der god grund til at være opmærksom på tandens tilstand.

Smerter i nyligt rodbehandlet tand

En rodbehandling er et kirurgisk indgreb. Derfor er det naturligt, at du oplever smerter de første par dage efter behandlingen. Disse smerter skyldes, at tandnerven er fjernet og hele rodkanalen udrenset. Det kan efterfølgende give nogle gener i kæben uden om tanden. Det er normalt kun de første dage efter rodbehandlingen. Der er således ingen grund til at være bekymret for, at smerter i dagene efter er tegn på, at der er noget alvorligt galt. Det er helt almindeligt.Hvis smerterne er generende, kan du holde dem nede med smertestillende piller. Forsvinder smerterne ikke i løbet af en uge, bør du kontakte din tandlæge og få undersøgt tanden. Ring altid, hvis du ikke kan holde smerterne nede med smertestillende.

Smerter i en gammel rodbehandlet tand

Indimellem sker det, at en rodbehandlet tand pludselig begynder at gøre ondt. Det kan ske både måneder efter behandling og flere år senere. Oftest skyldes disse senere smerter, at der er opstået endnu en betændelsestilstand inde i tanden. Enten fordi tanden ikke blev renset fuldkomment for bakterier under første rodbehandling, eller fordi den gamle rodbehandling er blevet utæt.I tilfælde som disse vil vi først og fremmest tage et røntgenbillede af tanden for at se, hvordan dens indre tilstand er. Hvis smerterne skyldes betændelse, kan vi forsøge at lave en ny rodbehandling. Alternativt kan man også foretage en rodspidsoperation eller i sidste instans, fjerne tanden.Har du en rodbehandlet tand, der gør ondt, skal du ikke tøve med at kontakte os. Jo tidligere du får tanden undersøgt, desto bedre er chancerne for, at vi kan behandle, inden problemet udvikler sig yderligere.

Kom i kontakt med os

guldborgSUND TAND
Tværgade 4
4800 Nykøbing Falster

Her er vi

Find vej til os

3 timer gratis | Kvickly
2 timer gratis | Søndergade
Se flere | Alle parkeringer
Find vej med | Rejseplanen

Husk P-skive!

Som følge af Covid-19 pandemien:

Klinikken er nu KUN åben for akutte eller kritiske behandlinger
(som f.eks. tandpiner, mundsmerter, traumer, infektioner af akut karakter og skader eller tilstande, der kan forværre en tands eller tændernes prognose.)

Vi holder fortrinsvis åbent om morgenen/formiddagen og telefonen er normalt åben mellem 8.00 og 9.00.

Ring for at høre om vi kan hjælpe, hvis du får tand- og mundproblemer

Der kan være dage, hvor vi holder lukket, da vi har droslet helt ned. Vi lægger information på telefonsvareren, når det sker.

Der er nu lukket ned for ikke-kritiske behandlinger på tandklinikker indtil 3/6 2020. Det har sundhedsstyrelsen besluttet. Det være sig f.eks. eftersyn, tandrensninger, småfyldninger og andre behandlinger der kan udskydes til efter 30/6 2020 uden problemer.

Du MÅ IKKE komme, hvis du har sygdomssymptomer, feber eller mistanke om Covid-19 infektion. Der skal henvendelse ske til egen læge, som vil kunne henvise til sygehus for behandling/smertelindring.

Du BØR fortsat ikke komme, 14 dage efter hjemkomst fra rejser og hvis du har (haft) kontakt med corona-inficerede personer. Ej heller, hvis du er svækket eller har kroniske sygdomme

×
Ring op
Kontakt os
Menu