5485 0192

5 tips til sunde tænder hele livet

Hos guldborgSUND TAND er det vores mål at hjælpe vores patienter til at opnå og bevare sunde tænder. Det mål når vi først og fremmest ved at tilbyde en professionel og gennemført behandling – men også ved at informere vores patienter om, hvordan de selv kan være med til at holde tandsættet stærkt. Derfor giver vi i følgende artikel 5 tips til, hvordan du holder dine tænder sunde hele livet.

1. Husk tandbørste og rens mellem tænderne

Det giver måske sig selv, at du bør børste tænder mindst to gange om dagen. Men rutinen er mindst lige så vigtig. Den bedste måde at forhindre huller i tænderne er at børste tænder før morgenmaden og lige før sengetid. Husk også at bruge tandtråd eller Softpicks hver dag for at rengøre i tændernes mellemrum.

2. Børst i bløde cirkler

Nok er rutinen afgørende i kampen mod caries. Men børsteteknikken har også stor indflydelse. Børst derfor med bløde, runde bevægelser. Det skåner tandhalse og tandkød og giver bedre resultater.

3. Hold igen med sukker og syre

Det kommer nok næppe som et chok, at et stort forbrug af søde sager fører til større risiko for cariesangreb. Men det er ikke kun sukkerholdige fødevarer, der skader tænderne. Sukker er jo mest et problem, hvis du har tendens til huller generelt. Syrer er nemlig en af de helt store syndere, når det handler om årsager til caries. Derfor kan du med fordel holde igen med sodavand, juice, energidrik og andre syreholdige læskedrikke. Vær iøvrigt opmærksom på at tandbørstning efter syreindtag ikke anbefales før efter 30 minutter, når syren er neutraliseret (ellers børster man aktivt den opløste emalje med af). Har du hyppige problemer med opkast, reflux eller halsbrand bør du skylle grundigt og informere tandlægen om dette.

4. Skyl munden efter indtag af syre

Undgå at børste tænder lige efter indtag, hvis du ikke kan holde dig helt væk fra de sure drikkevarer. Skyl i stedet munden grundigt i vand, og gem tandbørstningen til senere, da kombinationen af syre og tandbørste slider på tandens emalje.

5. Glem ikke tandlægebesøgene

Regelmæssige tandlægetjek og tandrensninger er et vigtigt led i forebyggelsen mod caries og andre tandsygdomme. Du kan altid kontakte GuldborgSUND TAND, hvis du vil bestille tid, eller hvis du har spørgsmål.

Kom i kontakt med os

guldborgSUND TAND
Tværgade 4
4800 Nykøbing Falster

Her er vi

Find vej til os

3 timer gratis | Kvickly
2 timer gratis | Søndergade
Se flere | Alle parkeringer
Find vej med | Rejseplanen

Husk P-skive!

Som følge af Covid-19 pandemien:

Klinikken er nu KUN åben for akutte eller kritiske behandlinger
(som f.eks. tandpiner, mundsmerter, traumer, infektioner af akut karakter og skader eller tilstande, der kan forværre en tands eller tændernes prognose.)

Vi holder fortrinsvis åbent om morgenen/formiddagen og telefonen er normalt åben mellem 8.00 og 9.00.

Ring for at høre om vi kan hjælpe, hvis du får tand- og mundproblemer

Der kan være dage, hvor vi holder lukket, da vi har droslet helt ned. Vi lægger information på telefonsvareren, når det sker.

Der er nu lukket ned for ikke-kritiske behandlinger på tandklinikker indtil 3/6 2020. Det har sundhedsstyrelsen besluttet. Det være sig f.eks. eftersyn, tandrensninger, småfyldninger og andre behandlinger der kan udskydes til efter 30/6 2020 uden problemer.

Du MÅ IKKE komme, hvis du har sygdomssymptomer, feber eller mistanke om Covid-19 infektion. Der skal henvendelse ske til egen læge, som vil kunne henvise til sygehus for behandling/smertelindring.

Du BØR fortsat ikke komme, 14 dage efter hjemkomst fra rejser og hvis du har (haft) kontakt med corona-inficerede personer. Ej heller, hvis du er svækket eller har kroniske sygdomme

×
Ring op
Kontakt os
Menu